Real Madrid și Liverpool sunt echipele care vor disputa finala Ligii Campionilor din acest an. Meciul reprezintă și un record al competiției: cele două echipe au, împreună, 17 trofee câștigate în UCL, lucru neîntâlnit la vreun ultim act al edițiilor precedente. Nu este, însă, singurul aspect care așterne premisele pentru o partidă spectaculoasă la Kiev, pe 26 mai.

Liverpool s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal deşi a fost învinsă de AS Roma cu scorul de 4-2, miercuri seara, pe Stadio Olimpico, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

Elevii lui Di Francesco mai aveau nevoie de un gol pentru a egala scorul din manșa tur, dar arbitrul a fluierat finalul după golul de 4-2, marcat din penalty de Nainggolan. Astfel, belgianul s-a ținut de cuvânt după ce i-a promis antrenorului că va marca de cel puțin două ori. Romanii nu au mai reușit astfel minunea din sferturi, când au întors miraculos scorul și au eliminat Barcelona.

Liverpool va juca a opta finală de Liga Campionilor / Cupa Campionilor, cu trei mai multe decât orice altă echipă engleză.

Sursa: digisport