După ce marți și miercuri am aflat cele patru echipe calificate în careul de aşi al Ligii Campionilor, Europa League și-a desemnat și ea joi seară cele patru semifinaliste. Acestea sunt Arsenal, Atletico Madrid, Olympique Marseille și Salzburg.

Cel mai spectaculos meci a avut loc pe Stade Velodrome, acolo unde Marseille a învins-o pe Leipzig cu 5-2, după 1-0 pentru nemți în tur. Startul meciului din Franța a fost memorabil. În minutul 9 era deja 2-1 pentru gazde, după ce oaspeții deschiseseră scorul.

Lazio, a pierdut la scor, 1-4 pe terenul lui Salzburg, asta după ce pe Olimpico obținuse un avantaj de două goluri (4-2). Romanii au pierdut practic calificarea în 4 minute. După ce Immobile a deschis scorul și Dabbur a egalat un minut mai târziu, austriecii au avut 4 minute magice, în care au înscris 3 goluri.

Sporting Lisabona a pierdut cu 2-0 manşa tur contra lui Atletico Madrid, iar după meci președintele clubului a exclus din lot 18 fotbaliști. Lucrurile au revenit la normal în weekend când au fost reprimiţi, dar nemulţumirile au rămas. Cu toate astea, portughezii au câștigat cu 1-0, insuficient însă pentru a merge mai departe.

Arsenal a avut cea mai uşoară misiune, după ce au câştigat cu 4-1 meciul tur. Tunarii au remizat 2-2 la Moscova, asta deși au fost conduși cu 2-0. Echipa lui Wenger este după 9 ani într-o semifinală de cupă europeană. În 2009, "tunarii" au fost semifinalişti în Liga Campionilor.

Sursa: digisport