Clubul de Fotbal "Dacia-Chişinău" nu va participa la Ediţia 2018 a Diviziei Naţionale. Potrivit unui comunicat, soarta de mai departe a echipei va fi decisă în cadrul unei adunări preconizate pentru primăvara anului curent.

Suporterii au rămas nedumeriți nu doar de anunțul neașteptat, dar și de lipsa vreunui motiv.

Într-un alt comunicat intitulat „Dacia. Invitație la moarte”, însoțit de un material video, reprezentanții clubului au dat de înțeles că motivul deciziei nu este plecarea finanțatorului, așa cum se credea, ci presiunile venite din exterior, neprecizând însă din partea cui.

„Probabil cineva nu vrea ca în campionatul Moldovei să existe o echipă puternică și competitivă, care stă în calea multora drept un impediment. Noi nu indicăm nume și destinatari, dar vrem să fie clar: în ultimele luni, mai mulți reprezentanți ai echipei, foști și actuali fotbaliști, sunt interogați și li se cer informații în detrimentul Daciei și viitorului ei. E o luptă interminabilă...”, scrie în comunicatul Daciei.

În încheierea comunicatului se spune că clubul nu-și va mai continua existența și se aduc mulțumiri celor care au fost alături de echipă pe parcursul celor aproape 20 de ani de existență.

„În aceste condiții de presiune sistematică și fără termen, am decis să murim decât să ne pierdem demnitatea. Sunt lucruri mult mai importante decât cupele din metal. Mulțumim din suflet celor care în aproape 20 de ani de existență au fost alături de noi!”, se mai menționează în comunicat. 

Suporterii intenționează să salveze echipa

Imediat după primirea veștii, suporterii s-au arătat dispuşi să facă tot ce le stă în puteri ca Dacia să-și continuie existența. Aceștia au început să distribuie activ poze cu echipa favorită, însoțite de mesajul: „Nu mor dacii când vor dracii!” și tag-ul #salvațidacia .

Suporterii Daciei sunt cunoscuti pentru orientarea lor unionistă, potrivit români.md