Dublul-campion olimpic Nicolae Juravschi a fost reales președinte al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv. El a fost a fost înaintat de majoritatea federaţiilor sportive naţionale, în timp ce oponentul său, Tudor Casapu, doar de forul pe care-l conduce, Federaţia de haltere. Juravschi a fost votat unanim de către membrii Adunării. 

Campionul olimpic Tudor Casapu nu a fost admis în cursa electorală din cadrul Adunării Generale a Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv de membrii delegaţi pentru neprezentarea setului de documente necesare aplicării la candidatura de preşedinte al mişcării olimpice naţionale.

Nicolae Juravschi este dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Seul 1988 şi cu argint la Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996, în echipa de canoe dublu, împreună cu bielorusul Victor Reneischi.

După retragerea din activitatea competiţională, Juravschi a devenit membru în conducerea Comitetului Naţional Olimpic al Republicii Moldova, deţinând funcţia de vicepreşedinte al acestuia (1997-2001). La data de 30 martie 2001, Adunarea Generală a CNO l-a ales pe Nicolae Juravschi în funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic al Republicii Moldova, fiind apoi reales în funcţie încă de trei ori: în 2004, 2008 şi 2012.
Prim-vicepreşedinte al CNOS a fost desemnat Nicolae Piatac, care a deţinut această funcţie şi în mandatul anterior.

Nicolae Juravschi are 52 de ani. El este, de asemenea, deținătorul Ordinului Republicii, acordat de către primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, în anul 1996.

Victor Peicov şi-a păstrat funcţia de vice-preşedinte al forului.