La ora 13:00 s-a dat startul oficial al Jocurilor Olimpice Iarnă de la Pyeongchang, Coreea de Sud. Conform tradiției, competițiile sunt precedate de o festivitate de deschidere, din care sud-coreenii au făcut un adevărat spectacol de lumină și culori.

Stadionul gazdă pentru ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud este PyeongChang Olympic Stadium.
 
Lucrările la Stadionul Olimpic din PyeongChang au fost finalizate după 22 de luni, construcţia începând în decembrie 2015. Structurat pe şapte nivele, având un diametru de 72 metri, o bază concepută sub formă de pentagon de 58.790 metri pătraţi şi o capacitate de 35.000 de spectatori, stadionul este situat în Plaza Olimpica.
 
Oficialii sud-coreeni susţin că cele cinci unghiuri ale arenei simbolizează obiectivele PyeongChang 2018: economia, mediul, IT, artele şi pacea. În apropiere s-au construit, cu titlul de clădiri temporare, Pavilionul de Cultură, Pavilionul de Informaţie şi Tehnologia Comunicării şi “Medal Plaza”, locul unde se vor decerna medaliile olimpice.
 
Sloganul competiţiei este “Pasiune. Conectare”, iar mascota, Soohorang, a fost inspirată de tigrul alb, mult timp considerat un animal de pază coreean.

Din cauza condițiilor meteo (au fost și -20 de grade Celsius la Pyeongchang), la ceremonia de deschidere de vineri delegațiilor participante li s-a permis să nu trimită decât șase oameni. 

Pentru prima dată, la Jocurile Olimpice  de Iarnă PyeongChang vor participa sportivi din Ecuador, Eritreea, Kosovo, Malaezia, Nigeria şi Singapore, numărul participanţilor fiind unul record.

Republica Moldova va fi prezentă cu 2 sportivi la competițiile din Coreea de Sud. Este vorba de Nicolae Gaiduc și  austriacul naturalizat Cristopher Hoerl.