Legendara campioană Martina Navratilova (foto), considerată una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile (1.442 de victorii la simplu și 167 de titluri, câștigătoare a tuturor celor patru turnee de Gand Slam) s-a arătat revoltată de faptul că Simona Halep, actualul număr 1 mondial, a fost pusă în situația de a juca finala turneului de Grand Slam de la Melbourne fără a avea un sponsor de echipament.

Într-o intervenție dură pentru publicația franceză Le Temps, Navratilova a răbufnit împotriva companiilor care produc echipament sportiv, în special împotriva Adidas, care nu a prelungit contractul cu Simona.

„Este ridicol! Nu știu ce s-a întâmplat cu Adidas. Dar asta nu i s-ar fi întâmplat niciodată unui bărbat. Și nu înțeleg de ce o companie nu s-a trezit, spunând: «Este vorba despre această sportivă și de această persoană pe care suntem mândri să o susținem!»”.

Întrebată dacă, după semifinala epică pe care Halep a câștigat-o împotriva lui Angelique Kerber compania Adidas se poate învinui, Navratilova a răspuns: „Sper! Și dacă, după aceea, Simona Halep nu găsește un parteneriat cu o marcă, va însemna că într-adevăr există ceva în neregulă cu acest sport. Dar deja situația actuală… Care este problema? Este pentru că Simona Halep e româncă? Pentru că nu este înaltă și blondă? Simona este o femeie remarcabilă, cu o mare personalitate. Ea este foarte profesionistă în teren și în afara acestuia, fanii o iubesc. Acesta este genul de femeie pe care o dorim ca model pentru copiii noștri!”   

În acest an, atât la turneul pe care l-a câștigat la Shenzen, cât și la Australian Open, Simona Halep a purtat (și, probabil, va purta .și în finală) o rochiță roșie comandată pe un site din China. Oricum, după cum au remarcat mai mulți spectatori și telespectatori, rochița aceasta arată mai bine decât unele echipamente „roz-chiloțiu” ori „short și maieu de plajă” cu care unele branduri și-au îmbrăcat sportivii aflați sub contract…