Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Internațional ( CIO ) va anunța pe 5 decembrie, la Lausanne, dacă sportivii ruși vor putea participa la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud).

Decizia CIO va fi luată pe baza concluziilor prezentate de diverse comisii create pentru a investiga posibilul dopaj sprijinit de statul rus, raportul fiind elaborat de avocatul Richard McLaren, la cererea Agenției Mondiale Antidoping.

Ca urmare, Comitetul Olimpic Internațional a deschis propria investigație și a audiat 28 de sportivi ruși în cadrul comisiei de disciplină.

Joi, Agenția Mondială Antidoping a menținut suspendarea agenției antidoping din Rusia, din cauză că nu a îndeplinit exigențele de acceptare publică a concluziilor raportului McLaren și guvernul nu a permis accesul la toate probele și datele păstrate în laboratorul moscovit, care sunt obiectul unei investigații federale.

Raportul McLaren a acuzat Rusia că a promovat dopajul și a estimat că mii de sportivi au eludat sistemul antidoping între 2011 și 2015, afirmații negate de guvernul rus.

CIO a confirmat că decizia în privința sportivilor ruși va fi anunțată în seara zilei de 5 martie, într-o conferință de presă.