Selecționata statului Peru a învins cu scorul de 2-0 reprezentativa Noii Zeelande, miercuri seara la Lima, în manșa a doua a barajului intercontinental, calificându-se astfel la Cupa Mondială de fotbal pentru a cincea oară în istoria sa.

Peruvienii au obținut victoria grație golurilor marcate de Jefferson Farfan (min.27) și Christian Ramos (min.64). În meciul tur, disputat săptămâna trecută la Wellington, cele două formații au terminat la egalitate, 0-0.

America de Sud va avea, astfel, cinci reprezentante la Mondialul de anul viitor, unde vor mai fi prezente selecționatele Braziliei, Uruguayului, Argentinei și Columbiei.

Naționala peruană este cea de-a 32-a și ultima selecționată calificată la turneul final care va avea loc în Rusia, în perioada 14 iunie — 15 iulie 2018.

Iată cele 32 de echipe calificate până acum la Cupa Mondială:

Australia
Europa: Rusia (gazda), Belgia, Anglia, Germania, Spania, Polonia, Serbia, Islanda, Franţa, Portugalia, Elveţia, Croaţia, Suedia, Danemarca
Africa: Tunisia, Nigeria, Maroc, Senegal, Egipt
Asia: Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită
America Centrală şi de Nord: Costa Rica, Mexic, Panama
America de Sud: Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia, Peru

În aces moment, conform clasamentului FIFA dat publicității în octombrie, se știu și urnele valorice pentru tragerea la sorți a Cupei Mondiale:

Sursa: agerpres