Naționala de fotbal a Danemarcei s-a calificat la Cupa Mondială 2018 în urma barajului împotriva Irlandei, pe care a învins-o marți la Dublin în manșa a doua cu 5-1, după ce în tur, la Copenhaga, scorul a fost 0-0.

Danemarca este a 30-a echipă calificată la Mondialul de anul viitor. Ea se alătură astfel celorlalte naționale din zona UEFA care și-au asigurat prezența la CM 2018 după meciuri de baraj: Elveția, Croația și Suedia.

 

Irlanda a deschis rapid scorul, în minutul 6, prin Shane Duffy, însă Danemarca a întors rezultatul până la pauză, cu golurile lui Andreas Christensen, ajutat de o deviere a irlandezului Cyrus Christie, în minutul 29, și Christian Eriksen (32). Eriksen a reușit dubla în minutul 63 și a punctat din nou după 11 minute, în urma unei greșeli a fundașului Stephen Ward. Rezerva Bendtner a închis tabela, din penalty, în ultimul minut al timpului regulamentar. 

Irlanda a avut momente bune la scorul de 1-0, iar McClean a ratat o mare ocazie în minutul 24. Irlanda a acuzat apoi primirea a două goluri în câteva minute și nu a mai reușit să fie periculoasă până la pauză, iar în repriza secundă a fost lipsită de luciditate și a căzut psihic după al treilea gol al oaspeților.

Echipa antrenată de norvegianul Age Hareide a fost net superioară adversarei sale în retur, după ce în manșa întâi nu a reușit să obțină o victorie pe care ar fi meritat-o.

Danemarca a încheiat pe locul 2 grupa E din preliminarii, din care a făcut parte și România. Grupa a fost câștigată de Polonia.

Danemarca va juca pentru a cincea oară la Cupa Mondială, unde a fost prezentă ultima oară în 2010. Irlanda rămâne cu trei calificări la această competiție, ultima în 2002.

Sursa: agerpres