Naționala de fotbal a României a învins reprezentativa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, cu scorul de 2-0, joi seara pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, într-un meci amical.

România a făcut un meci bun și a reușit să se impună prin golurile marcate de Gheorghe Grozav (42, 69), jucător în Turcia, la Karabukspor. 

În echipa României au evoluat trei jucători legitimați la echipe din Turcia, Săpunaru (Kayserispor), Torje și Grozav (ambii la Karabukspor). 

Mircea Lucescu a primit înaintea meciului un tricou cu numărul 11 din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu, și o minge cu autografele internaționalilor români din partea lui Cosmin Contra. 

Partida de la Cluj-Napoca a fost prima pentru naționala României, după lansarea noii sale identități de brand. Blazonul de pe tricoul jucătorilor este o reinterpretare a stemei naționale într-o manieră modernă, dinamică: un scut pe care este scris România și cinci cadrane care corespund celor cinci provincii românești, concentrate în jurul unui pentagon negru asemănător celui de pe mingea de fotbal, iar noul slogan este ''Luptăm împreună''. 

Totodată a fost primul meci al lui Adrian Mutu ca managerul sportiv al Federației Române de Fotbal.

Cosmin Contra este neînvins în trei meciuri ca selecționer, având două victorii și un egal. 

A fost al 26-lea meci cu Turcia, bilanțul fiind favorabil tricolorilor, cu 14 victorii, 7 remize, 5 înfrângeri, golaveraj 49-24.

Marți 14 noiembrie, România va disputa un nou joc amical, cu Olanda, la București, pe Arena Națională.

Sursa: agerpres