Marți seara s-au jucat ultimele meciuri din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, stabilindu-se ultimele echipe calificate direct, dar și în play-off. Potrivit clasamentului oficial FIFA, Moldova a ratat calificare și se află pe ultimul loc în Grupa D, acumulând 2 puncte.

Rezultatele din ultima etapă din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia au adus noi certitudini pentru turneul final de anul viitor. Germania, Anglia, Spania, Nigeria, Costa Rica, Polonia, Egipt, Islanda, Serbia, Portugalia, Franța, Uruguay, Argentina, Columbia și Panama s-au calificat în ultima saptămână.

Spaniolii de la Marca anunță deja care vor fi capii de serie pentru tragerea la sorți de pe 1 decembrie de la Sankt Petersburg iar Spania nu va fi printre acestea! Pe langa Rusia, țara gazdă, și Germania, campioana en-titre, vor fi capi de serie primele 6 țări calificate conform clasamentului FIFA.

Astfel, Brazilia, Portugalia, Argentina, Belgia, Polonia și Franța vor fi în prima urnă la tragerea la sorți.

De pe continentul european, s-au calificat direct: Franța, Portugalia, Germania, Serbia, Polonia, Anglia, Spania, Belgia, Islanda.

Merg la baraj: Elveția, Italia, Danemarca, Croația, Suedia, Irlanda de Nord, Grecia, Irlanda.

Slovacia a fost formația clasată pe locul secund în grupă cu cea mai slabă linie de clasament și a ratat astfel barajul.

Aflată în Grupa D, cu adversari precum Serbia, Irlanda, Țara Galilor și Austria, selecționata Moldovei a reușit să acumuleze doar două puncte în aceste preliminarii, clasându-se pe ultimul loc în grupă.

sursa: Sport.ro, DIGI24