Simona Halep a ajuns, astăzi, în România şi a declarat că visul ei de a deveni numărul 1 mondial s-a împlinit. Sportiva a fost primită la Aeroportul Internațional Henri Coandă pe covorul roșu și întâmpinată de mai mulți oficiali români.

„Sunt emoționată, visul meu a devenit realitate şi mă bucur că acest lucru se întâmplă pentru români, ziua asta o să rămână în istorie pentru totdeauna”, a declarat ea.

Halep a revenit în ţară cu o cursă a companiei Aeroflot. Aernoava a oprit în faţa Salonului Prezidenţial şi prima care a coborât a fost jucătoarea română, urmată de mama ei. La scara avionului a fost întâmpinată de preşedintele FRT, George Cosac şi de ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, care i-au oferit buchete de flori şi un balon reprezentând cifra 1.

Simona Halep este pe locul I, atât în clasamentul WTA general, cât şi în cel care contează pentru Turneul Campioanelor. Halep a devenit oficial cea mai bună jucătoare din lume, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep este prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat, în 1975.

Sursa: News.ro