Încă doi boxeri moldoveni, Vasile Cebotari (54 kg) și Vladislav Gudzi (60 kg), vor intra, minimum, în posesia medaliilor de bronz la Campionatul European de juniori, care se desfășoară la Albena (Bulgaria), relatează MOLDPRES.

Ei și-au asigurat distincțiile ieri, învingându-și adversarii din sferturile de finală ale competiției: Artur Ivanovs (Letonia, 5-0) și, respectiv, Drilon Thaci (Kosovo, 3-2).

Coechipierii Adrian Bucșa (52 kg) și Viugar Allahverdiev (63 kg) au suferit ieri înfrângeri, fiind eliminați din concurs.

Anterior și-a asigurat medalia de bronz Vitalie Prisacaru (48 kg). El va boxa în după-amiaza zilei, în semifinală, cu Yasen Radev (Bulgaria) pentru a schimba bronzul pe argint. Cu același scop vor apărea în ring Vasile Cebotari și Vladislav Gudzi. Partenerii lor de întrecere vor fi Matko Prtenjaca (Croația) și, respectiv, Stilyan Hristov (Bulgaria).

„Indiferent de faptul dacă ei se vor califica în finala campionatului, evoluția boxerilor moldoveni la actualele Europene este un succes”, astfel a comentat astăzi pentru Agenție prestația lor secretarul general al federației naționale de profil, Nicolae Savcov. Republica Moldova a fost prezentă la startul campionatului cu 10 pugiliști.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).