Un succes de răsunet au obținut reprezentanții Republicii Moldova la turneul de taekwondo WTF (versiunea olimpică) din cadrul Jocurilor Balcanice, care au avut loc în orașul Dupnița, Bulgaria. Sportivii noștri au cucerit per total 8 distincții, inclusiv 3 medalii de cea mai înaltă probă, în diferite categorii de vîrstă.

Astfel, realizările reprezentativei Moldovei au demonstrat, o dată în plus, că Federația de profil, la cârma căreia se află Igor Iuzefovici, a făcut un pas corect atunci când s-a decis să schimbe, cu câțiva ani în urmă, vectorul de dezvoltare pe plan național a acestui captivant și spectaculos gen de sport.
 
La Balcaniadă au participat reprezentanți a 13 țări din această regiune a Europei cu bogate tradiții în taekwondo. În cadrul selecționatei moldovenești pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Serghei Uscov (categoria juniori, antrenor Iuri Lesovoi), Chirill Stepanenco și Sofia Andreeva (ambii categoria de vârstă copii, antrenor Maxim Lebedev).
 
De asemenea, de medalii de bronz s-au învrednicit Dmitri Șuleac (juniori, antrenor Iuri Lesovoi), Marina Ungureanu (seniori, antrenor Veaceslav Pascari), Silviu Catrinescu (cadeți, antrenor Igor Dmitruc), Gleb Hancu (copii, antrenor Igor Dmitruc) și Dragoș Marinescu (cadeți, antrenor Lilia Procopciuc).