Conducerea Uniunii Internaționale de biatlon intenționează să ajungă la Chișinău pentru a contribui la construcția complexului sportiv pentru acest gen de sport. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele IBU, cehul Jiri Hamza în urma întâlnirii cu oficialii Federației Moldovenești de Biatlon, președintele Dmitri Torner și secretarul general Petru Bria, la Oberhof, unde recent s-a încheiat Campionatul Mondial de specialitate, transmite Moldova 1.

„Dorim să susținem biatlonul moldovenesc și proiectele planificate. E un semnal important pentru dezvoltarea biatlonului din Republica Moldova, dar și - per general - pentru cel internațional. Vom oferi tot suportul pentru construcția arenei și pentru dezvoltarea acestui gen de sport. Chiar îmi doresc să ajung la Chișinău să vorbesc și cu autoritățile. Uniunea Internațională de Biatlon va susține asemenea proiecte.” a declarat vicepreședintele IBU, Jiri Hamza.

Complexul sportiv pentru biatlonul de vară ar putea construit în sectorul Râșcani al capitalei.

„Pledăm mai mult pentru terenul care se află între două școli mari. Din acest motiv se vor putea antrena mai mulți copii. Acum avem 50-60, dar așa vom putea avea câteva sute. Relieful locației alese corespunde la toate cerințele unui stadion pentru a primi lincența B, pentru a putea organiza Campionatele Mondiale.” a afirmat secretarul general al FM de Biatlon, Petru Bria.

Costurile pentru realizarea proiectului se ridică la aproximativ 3 milioane de dolari. La fel, săptămâna trecută, ideea construcției arenei a fost susținută și de președintele Uniunii Internaționale de Biatlon, Olle Dahlin la o altă întâlnire cu conducerea Federației Naționale. Dacă construcția complexului sportiv se va finaliza cu succes, atunci Republica Moldova va avea o ocazie uriașă de a găzdui Campionatul Mondial de Biatlon de vară din 2026.