Novak Djokovic (35 de ani, 5 ATP) l-a învins duminică, scor 6-3, 7-6, 7-6, pe Stefanos Tsitsipas (24 de ani, locul 4 ATP) în finala masculină de la Australian Open 2023 și a cucerit trofeul primului turneu de Mare Slam al anului, informează Gazeta Sporturilor, potrivit libertatea.ro.

După un prim set câștigat fără prea mari emoții de sportivul sârb, în setul secund, la 5-4, pe serviciul lui Djokovic, Tsitsipas a avut minge de set. Nole a salvat-o, apoi a împins setul în tie-break, unde s-a impus la 4. Setul 3 a fost decis tot la tie-break, Novak Djokovic reușind să se impună la 5 și să câștige finala de la Australian Open. La finalul meciului, Novak Djokovic nu și-a putut ascunde lacrimile, după acest nou succes într-un turneu de Grand Slam.

Sârbul s-a prăbușit și a izbucnit în plâns în loja echipei sale, unde se aflau mama sa, Diana, dar şi antrenorul Goran Ivanisevici.

Apoi, după ce a coborât din nou pe teren, a plâns în hohote şi pe scaunul de la marginea arenei.

„A fost unul dintre cele mai dificile turnee, nu am jucat anul trecut, m-am întors în acest an. Doar familia şi echipa ştiu prin ce am trecut în ultimele 4-5 săptămâni. Având în vedere circumstanţele, este cea mai mare victorie din cariera mea”, a declarat ulterior Djokovici.

Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas s-au mai înfruntat de 12 ori, sârbul câștigând de alte zece ori. A fost a 10-a finală pe care Novak Djokovic a disputat-o la Australian Open și pe care și-a adjudecat-o. În total, Novak Djokovic a ajuns la 33 de finale de Mare Slam disputate, câștigând 22 de trofee.

Cu titlul la Australian Open, sportivul sârb l-a egalat la numărul de titluri, 22, pe recordmanul Rafael Nadal. Totodată, Djokovic va deveni, începând de luni, lider în clasamentul ATP, după ce, cu punctele obținute la Melbourne, îl va devansa pe Carlos Alcaraz.