Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a lansat astăzi noul echipament de joc al Echipei Țării. Acesta a fost prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă. În designul echipamentului au fost utilizate ornamente din pomul vieții, simbol care începând cu anul 2018 face parte din brandul de țară.

Pe tricouri pot fi descoperite, imprimate, tradițiile seculare ale neamului moldovenesc:

- Pomul vieții, simbolul străvechi care semnifică viața continuă și tinerețea veșnică. 

- Trandafirul, un simbol folcloric bine-cunoscut al dragostei, frumuseții, familiei, înțelepciunii și devotamentului.

- Busuiocul, ce este asociat cu protecția și puritatea, iubirea sinceră și constantă. 

Jucătorii echipei naționale Veaceslav Posmac, Mihail Caimacov și Ion Nicolaescu sunt primii care au îmbrăcat noul echipament de joc.

„Echipa Țării este o idee națională, un manifest ce ne adună în jurul fotbalului, reprezentat de Naționala Moldovei. În jurul unei țări mici, dar cu inimă mare. Nu contează limba pe care o vorbești, vârsta, în ce regiune locuiești sau ce profesie ai. Toți împreună formăm Echipa Țării. Echipa Țării e reprezentată de fiecare dintre noi, mii de oameni, care sunt mereu gata să ofere susținere, și la bine, și la greu”, menționează FMF. 

Noul echipament de joc al Echipei Țării

Noul echipament de joc al Echipei Țării

Noul echipamentul a fost elaborat cu suportul Agenția de Investiții/Invest Moldova Agency și produs de către partenerul tehnic al FMF, JAKO Moldova. Design-ul a fost realizat de Eugen Boico.

Din 28 mai, noul echipament va fi disponibil în exclusivitate la magazinul JAKO din “Shopping Malldova”. Suporterii care vor procura tricoul în perioada 28 mai - 9 iunie vor primi cadou unic bilete la cele două meciuri de acasă ale echipei naționale din Liga Națiunilor cu Letonia și Andorra. Personalizarea cu numărul și numele preferat este gratuită în perioada 28 mai - 13 iunie.