Procuratura Generală confirmă și oferă mai multe detalii despre perchezițiile matinale ale SIS și procurorii anticorupție din această dimineață, la domiciliile mai multor foști deputați din Parlamentul R.Moldova

Perchezițiile se efectuează în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

„Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor,cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atingevaloare de circa 4,6 milioane de lei”, se arată într-un comunicat al PG.

Acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate de  procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale.

Amintim că Deschide.MD a scris cu referire la surse despre faptul că cei 13 foști aleși ai poporului, vizați de către acțiunile organelor de drept, ar fi transfugii din PCRM care au aderat la fracțiunea PDM din parlamentul de Legislatura a IX-a, care a activat până în februarie 2019.

NEWS ALERT // SIS și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliile mai multor ex-deputați