Ministrul Sănătății Ala Nemerenco anunță că va cere verificarea legalității propriilor măsuri anti-COVID-19 adoptate de Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică (CTESP) a raionului Orhei.

„Acum, când suntem în valul Omicron, o tulpină a virusului COVID-19 cu o contagiozitate extrem de mare, CTESP Orhei dispune că școlile vor activa cu prezența fizică a elevilor; evenimentele cu participarea unui număr mare de oameni, gen nunți, cumetrii, și alte evenimente de familie vor fi permise făra niciun fel de restricții, la fel ca și accesul în zonele de agrement.

La începutul săptămânii raionul era în cod portocaliu care deja prevede anumite restricții. Pe parcursul săptămânii trecute în Orhei s-au înregistrat 128 cazuri și în doar câteva zile a acestei săptămâni numărul de cazuri s-a dublat. În fiecare zi Orheiul raportează cazuri de îmbolnăvire a cadrelor medicale. Presiunea pe sistemul medical este enormă și paturile pediatrice în țară sunt la limită. Administrația raionului însă nu are nicio grijă.

O să aplic legea și o să solicit instituțiilor statului să verifice legalitatea unor așa decizii primite de către membrii acestei comisii”, a scris Ala Nemerenco pe Facebook.