UPDATE // 14:35 // Direcția de Poliție a municipiului Chișinău a venit cu detalii despre caz. Potrivit Poliției, bărbatul de 41 de ani a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru violență în familie. În cadrul documentării la fața locului, victima, femeie în vârstă de 40 de ani, a comunicat forțelor de ordine că, au sărbătorit ziua copiilor, iar după ce au plecat oaspeții, între ea și soț s-a iscat un conflict. Ulterior, soțul fiind în stare de ebrietate a luat din seif arma pe care o deținea legal și a început să o amenințe, după care a efectuat o împușcătură. Glontele ricoșând, a rănit-o în picior.

Totodată, femeia a mai comunicat că soțul fiind cu arma în mână, a ieșit din casă, a urcat în automobilul marca BMW și s-a deplasat într-o direcție necunoscută. Femeia a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru „Violență în familie”. Arma din care a tras bărbatul a fost ridicată, iar în cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut  vinovăția. Pentru fapta comisă, conform legislației penale în vigoare, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 6 ani.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O femeie a ajuns la spital, după ce a fost împușcată de către propriul soț. Incidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 04:40, în localitatea Băcioi, din municipiul Chișinău. După incident bărbatul ar fi încercat să fugă din țară, dar a fost reținut la Vama Leușeni, susțin sursele Deschide.MD, apropiate anchetei.

Este vorba despre doi soți în vârstă de 41 de ani, care după ce noaptea trecută au avut o ceremonie de familie, în această dimineață între ei s-ar fi iscat un conflict, din motive încă nestabilite de anchetă, dar care a culminat cu focuri de armă.

Bărbatul i-ar fi aplicat mai multe lovituri soției, peste diferite părți ale corpului, dar și a amenințat-o cu un pistol. Ulterior, acesta a efectuat o împușcătură în direcția soției sale și a rănit-o la un picior. Cei doi au la întreținere doi copii, care în timpul conflictului ar fi dormit în casă.

După ce și-a împușcat soția, bărbatul înarmat a urcat într-un automobil de marca BMW și a încercat să părăsească teritoriul R.Moldova, dar ar fi fost încătușat la Vama Leușeni.

Soția sa a fost transportată la spital pentru a-i fi acordat ajutorul medical necesar.

Sursele noastre mai menționează că bărbatul deține permis de port armă, un pistol de model CZ, dar și o armă cu țeavă lungă de model MP.