Trei indivizi, printre care doi adolescenți, au fost reținuți, după ce în noaptea de 17 Decembrie anul trecut, au jefuit un tânăr de un portmoneu cu câteva mii de lei, pe strada Mitropolit Vaarlam din centrul capitalei.

Potrivit Poliției Capitalei, victima vizual în stare de ebrietate, a declarat forțelor de ordine că de el s-au apropiat trei tineri și au cerut mijloace financiare. În momentul când tânărul a scos portmoneul pentru a le da bani unul dintre suspecți în mod deschis i-a  sustras, după care toți au fugit de la locul comiterii infracțiunii.  

Prejudiciul cauzat părții vătămate a fost estimat la 4 900 lei, iar în urma acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții în comiterea infracțiunii, au fost identificați și reținuți, aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 15,18, și 26 de ani, originari din mun. Chișinău, Anenii Noi și Cantemir, toți trei anterior cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

În cadrul acțiunilor procesual penale ei și-au recunoscut vina.

Tinerii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru jaf. Pentru fapta comisă ei riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.