PCCOCS a venit cu o reacție, după ce ambasadorul britanic la Chișinău, Steven Fisher, a declarat că Marea Britanie n-a primit nicio cerere din partea Interpol în privința cetățenilor Republicii Moldova, Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit PCCOCS.  Biroul Interpol de la Lyon (Franța), în luna decembrie 2021, a acceptat solicitarea Biroului Interpol de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională pe Gheorghe Cavcaliuc, pentru arestare și extrădare.

„Ulterior, la 17 ianuarie 2022, Procuratura a fost informată, prin intermediul Biroului Interpol de la Chișinău, referitor la blocarea căutării învinuitului, fiind invocat articolul 3 al Constituției Interpol.
Ținând cont de această situație și având în vedere acțiunile de urmărire penală planificate în cadrul cauzelor penale, a fost formulată și remisă o cerere de 𝒄𝒐𝒎𝒊𝒔𝒊𝒆 𝒓𝒐𝒈𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒆 către autoritățile din Marea Britanie, unde printre alte acțiuni necesare dispunerii unei soluții obiective pe caz, a fost solicitată înaintarea acuzării lui Gheorghe Cavcaliuc pe dosarul penal în care victime ale infracțiunii sunt cetățenii 𝐺ℎ𝑒𝑜𝑟𝑔ℎ𝑒 𝑃𝑒𝑡𝑖𝑐 (𝑖̂𝑛𝑠𝑐𝑒𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑣𝑖𝑜𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖) 𝑠̦𝑖 𝑅𝑢𝑠𝑙𝑎𝑛 𝑉𝑒𝑟𝑏𝑖𝑡̦𝑐ℎ𝑖 (𝑖̂𝑛𝑠𝑐𝑒𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑖𝑙𝑒𝑔𝑎𝑙𝑒 𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑡𝑢𝑠̦𝑒𝑙𝑜𝑟 „𝐾𝑎𝑙𝑎𝑠̦𝑛𝑖𝑐𝑜𝑣” 𝑖̂𝑛 𝑈𝑐𝑟𝑎𝑖𝑛𝑎)”, se arată în comunicat.

Rezultatul acțiunilor solicitate, după recepționarea materialelor acumulate de către autoritățile britanice, vor fi examinate în coroborare cu probele din cadrul dosarului respectiv.