Trei polițiști au fost îmbrânciți, au luat pumni și s-au ales cu uniformele deteriorate în timpul serviciului. Incidentele au avut loc ieri în raioanele Rezina, Drochia, dar și în municipiul Bălți.

Primul caz a avut loc în după-amiaza zilei, în jurul orei 15:34, în orașul Rezina. Un polițist, în timpul documentării unei contraveții, a fost îmbrâncit de către un bărbat în stare de ebrietate de 54 de ani. Agresorul l-a îmbrâncit pe omul legii și i-a rupt uniforma, ulterior a  fost încătușat și reținut pentru 72 de ore.

Cel de-al doilea caz a avut loc spăre seară, în jurul orei 19:09, în localitatea Moara de Piatră, din raionul Dorchia, în timp ce oamenii elgii documentau un caz de agresiune în familie. Unul dintre polițiștii veniți la fața locului a fost agresat, dar și înjurat ca la ușa cortului de către un bărbat în vârstă de 63 de ani.

Fiind testat cu aparatul Drager, rezultatele au arătat că acesta avea o concetrație de 0.71 mg/l de alcool pur în aerul expirat. În urma incidentului, polițistul s-a ales cu uniforma deteriorată, iar bărbatul a fost încătușat.

Cel de-al treilea caz a fost înregistrat după miezul nopții, în jurul orei 01;52, în incinta spitalului municipal Bălți, unde un tânăr de 30 de ani i-a aplicat o lovitură cu pumnul în față unui polițist. Ulterior, agresorul a fost încătușat și escortat la IP Bălți fiind reținut pentru 72 de ore.