Un grup de inventatori de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" a obținut o medalie de argint la Competiția Internațională de Invenții și Proiecte Inovatoare din Canada 2021.

Echipa de inventatori a fost formată din Vitalie Cobzac, Viorel Nacu, Alina Glavan, Mariana Jian, Ecaterina Sedaia și Polina Ababii de la Laboratorul de inginerie tisulară și culturi celulare, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu", condusă de profesorul universitar Viorel Nacu.
 
Distincția a fost oferită în semn de apreciere pentru invenția „Dispozitiv pentru fixarea şi celularizarea grefelor de dimensiuni mici".
 
Expoziția a fost organizată în format on-line de către Societatea Internațională de Inovație și Abilități Avansate din Toronto la 28 august 2021, dar distincțiile au ajuns la Chișinău la începutul anului curent.
 
Într-o postare de pe facebook a USMF, echipa de cercetători exprimă recunoștință, pentru suportul oferit, profesorului Sandu Andrei Victor, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, președintele Forumului Inventatorilor Români, și reprezentanților Salonului European de Inovare și Creativitate „EuroInvent”, România.