Lupte interne la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor. În timp ce noul director al instituției, Serghei Merjan, solicită revocarea din funcție a doi subalterni, cei din urmă solicită revocarea lui Merjan.

Potrivit deputatului PAS, Dumitru Alaiba, în timpul apropiat în cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului vor avea loc audieri pe marginea situației din ANSC.

ANSC e o instituție care veghează achizițiile publice. Foarte important. Dar acolo, pe intern, se întâmplă lucruri interesante. De fapt, e chiar război deschis după numirea de parlament a noului Director General al ANSC - 3 luni în urmă. La mine pe masă acum sunt două sesizări:

Prima (venită pe 27 decembrie 2021) semnată de Directorul General, care solicită parlamentului revocarea a doi consilieri din ANSC.

A doua (venită pe 29 decembrie 2021) semnată de trei consilieri ANSC, care solicită revocarea Directorului General al ANSC.

Ambele adresări sunt conform legislației. Comisia Economie Buget și Finanțe va audia poziția ambelor părți din această dispută ce nu ar trebui să existe, după care ne vom îndeplini atribuția legală și vom remite parlamentului ambele sesizări. Și parlamentul va decide pe cine revocă și pe cine – nu”, a scris parlamentarul.

De menționat că Sergiu Merjan a fost numit în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor, director general al ANSC, la data de 27 octombrie 2021. Acesta are studii în domeniul managementului administrației publice, finanțe, audit și contabilitate. Anterior, acesta a activat la Asociația PROMO-LEX, în calitate de expert în achiziții publice, la Banca Mondială și la Agenția de Servicii Publice. De asemenea, Serghei Merjan a fost coordonator de proiecte în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.