Un ofițer de investigație MAI a fost reținut acum două zile pentru proxenetism, după care, spre marea fericire a lui Renato Usatîi, a ajuns „sub lupa” reporterilor Deschide.MD. Or anume liderul Partidului Nostru se arăta, acum câteva zile, dezamăgit de faptul că redacția noastră nu se mai ocupă de investigații jurnalistice şi de lupta cu polițiștii corupți. Vom strădui să amplificăm satisfacția cititorului nostru fidel – Renato Usatîi – cu faptul că personajul despre care vom scrie în continuare este un fost angajat al CNA, FISC-ului şi Direcției Misiuni Speciale, dar și fiul unui fost deputat. Şi pentru că puterea e în adevăr, cum bine zice sloganul, ne simțim oarecum obligați să precizăm: polițistul a fost încătușat împreună cu un „tovarăș de chef”, care, fără ca noi să purtăm vreo vină, este fruntaș de primă linie în Partidul Nostru.

Cei doi petrecăreți au fost reţinuţi în flagrant în timpul unei operaţiuni desfăşurate la o saună de lux din sectorul Buiucani. Aceştia şi-au chemat două tinere - una din Chişinău, alta din Călăraşi - pentru a le presta servicii sexuale  contra sumei de 150 de euro pentu fiecare. Reţinerea lor a avut loc marți seara în jurul orei 20:20.

Personajul cu epoleţi, căpitan de poliţie - este Alexei Bolboceanu - fiul fostului deputat PD, Iurie Bolboceanu, despre care presa scria că și-ar fi părăsit fracțiunea în favoarea unor interese legate de dosarul „coruperea deputaților”. După cum spuneam, în urma documentărilor jurnalistice am aflat că Alexei Bolboceanu a fost anterior angajat al CNA, FISC şi al Direcţiei Misiuni Speciale. 

Amicul său este Eduard Patraşca (în foto: primul din stânga)- un simpatizant al Partidului Nostru care apare în mai multe poze de-ale lui Renato Usatîi. Coincidență nefericită sau nu, dar în aceleași imagini apar și ceilalți colegi de partid ai liderului PN, despre păcatele penale ale cărora am scris anterior. De exemplu, în imaginea de mai jos, în stânga lui Usatîi, este Patrașca, reținut pentru proxenetism, iar în dreapta - Nicolae Hacico, reținut pentru trafic de droguri și Eduard Pleșca - tras la răspundere penală pe cauza penală 2015012575, în baza art. 291, CPRM. 

Și aici ținem să-l informăm pe Renato Usatîi că redacția Deschide.MD, la fel ca orice altă redacție, nu poartă vreo vină că domnia sa și-a adunat asemenea specimene în anturajul său politic. 

Să revenim la operaţiunea de marți seara: ea ne-a fost confirmată atât de procurorul Valeriu Bodean, cât şi de Vladimir Viscun, şef de secţie la Centrul pentru combaterea traficului de persoane al INI din cadrul IGP. Trebuie să precizăm, însă, că niciunul dintre ei nu ne-a confirmat numele celor două persoane reţinute, identitatea lor fiind aflată de reporterii Deschide.MD de la surse din cadrul anchetei. 

Vladimir Viscun ne-a spus că cei doi "clienţi" au 32 şi, respectiv, 41 de ani, date care coincid cu cele ale persoanelor amintite de noi la începutul acestui articol. 

Pe numele lor a fost pornit un dosar penal pe articolul 220 Cod Penal.

"Am avut date operative şi, în urma măsurilor speciale de investigaţie, i-am prins pe cei doi în flagrant. Fetele au recunoscut că prestau servicii sexuale contra plată. La faţa locului am găsit şi mijloacele băneşti. Acum aceştia se află în izolatorul Poliţiei capitalei", ne-a declarat Vladimir Viscun. 

Video din timpul reținerii:

Amintim că acum o săptămână, Renato Usatîi şi-a exprimat regretul că "redacţia Deschide.MD, care anterior se ocupa de investigații jurnalistice şi de lupta cu polițiștii corupți, acum suflă ceea ce le recomandă Plahiș [Vlad Plahotniuc - n.r.]". Reacția lui a venit după noi am publicat un material în care un alt coleg de-al său de partid a fost reținut pentru trafic de droguri.

Detalii: VIDEO // #NuSeTeme, dar face pe el când vede cătuşe. Un membru PN, reţinut pentru trafic de droguri

Nota redacţiei: Deschide.MD și-a exprimat atunci regretul pentru faptul că Renato Usatîi nu răspunde la apelurile şi mesajele noastre când îi cerem opinia şi preferă să lanseze acuze post-factum. Totodată, l-am asigurat pe liderul Partidului Nostru că redacţia Deschide.MD continuă lupta cu fărădelegile comise atât în instituţiile statului controlate de actuala guvernare, cât şi în rândurile partidelor de opoziţie. Nu în ultimul rând, l-am îndemnat pe Renato Usatîi, atunci când va deţine informaţii despre anumite ilegalităţi, să le expedieze redacţiei nostre, iar noi le vom investiga cu maximă responsabilitate, aşa cum am facut-o de fiecare dată în cazurile sugerate de cititorii noştri fideli.