UPDATE// 22:02 // Surse apropiate anchetei, ne-au comunicat că lângă cadavrul tânărului a fost depistat un bon de plată de la un magazin. Ulterior, în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din magazin, s-a stabilit că victima ar fi fost observată în compania altor tineri, printre care și cei doi militari.

În amiaza zilei, ofițerii de investigații ai INI ar fi reținut două tinere care au fost cu victima, iar acestea ar fi declarat că tânărul de 21 de ani a fost omorât de către cei doi militari în noaptea de duminică spre luni, în urma unui conflict.

După comitere crimei, cei doi suspecți, unul originar din capitală și altul din comuna Colonița, care își satisfac serviciul militar de aproximativ 8 luni, ar fi încercat să-și facă alibi.

Unul a plecat în concediu, iar altul ar fi invocat că i-ar fi decedat o rudă apropiată.

Totodată, în telefonul unuia dintre suspecți, s-a depistat că în seara când a fost comisă crima, acesta ar fi căutat pe internet ce prevede Codul penal pentru omor.

Conform art.145 „Omor Intenționat” din Codul Penal, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Oamenii legii au reținut cu puțin timp în urmă doi suspecți în cazul tânărului găsit fără suflare pe malul lacului din Parcul Valea Trandafirilor.

Sursele Deschide.MD susțin că aceștia ar fi doi soldați, ambii originari din municipiul Chișinău. Aceștia au fost Încătușați cu puțin timp în urmă la Brigada Militară de pe strada Vasile Lupu.