UPDATE: Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD, că în primul caz ar fi vorba despre un omor. Oamenii legii au stabilit identitate victimei. Acesta s-a dovedit a fi un chișinăuian în vârstă de 21 de ani.

„Cadavrul a fost depistat astăzi dimineața la ora 8:25, la circa 25 metri de malul unui lac din  parcul Valea Trandafirilor. Victima s-a dovedit a fi un locuitor al capitalei în vârstă de 21 de ani. Medicul-legist a depistat  pe suprafața corpului multiple leziuni, în special în regiunea capului. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală conform art .145 „Omor” din Codul Penal”, a precizat Scripnic.

Reprezentantul Poliției Capitalei a ținut să menționeze că în cel de-al doilea caz, care a fost înregistrat în jurul orei 11:40, de pe strada Feredeului 4, preliminarnu au fost stabilite semne de moarte violentă.

Asta chiar dacă victima avea echimoze pe mâini, iar picioarele erau legate cu o sârmă.

Potrivit lui Scripnic, este vorba despre o persoană fără loc permanent de trai, în vârstă de 66 de ani, care de câțiva ani se adăpostea în încăperea părăsită unde a și fost depistat.

ȘTIREA INIȚIALĂ.

Două cadavre cu semne de moarte violentă au fost depistate astăzi în Chișinău. Poliția nu are niciun suspect, susțin sursele Deschide.MD.

 

Primul caz a avut loc în această dimineață, în jurul orei 08:29, după ce pe malul unui lac din Parcul Valea Trandafirilor a fost depistat cadavrul însângerat al unui individ în vârstă de aproximativ 25-30 de ani.

Medicii-legiști au depistat pe suprafața cadavrului mai multe semne de moarte violentă.

Ulterior, în amiaza zilei, peste câteva ore, într-un WC părăsit de pe strada Feredeului a fost găsit cadavrul altui bărbat. Acesta avea mai multe semne de moarte violentă, inclusiv echimoze pe mâini.

Totodată, sursele Deschide.MD susțin că acesta avea picioarele legate cu o sârmă.

În ambele cazuri oamenii legii au pornit cauze penale și urmează să stabilească identitate victimelor, dar și cea a făptașilor, inclusiv circumstanțele în care au fost comise crimele.