UPDATE // 20:00 Poliția Republicii Moldova anunță că oamenii legii au verificat 51 de centre comerciale și gările din capitală, însă așa și nu au fost găsite obiecte explozive sau suspecte.

 

UPDATE // 16:20 // IGP confirmă informația privind o presupusă minare a mai multor locații din Chișinău. Potrivit unui anunț al Poliției, La moment, angajații Secției tehnico-explozive, în conlucrare cu grupele mixte formate din ofițerii operativi de sector, ofițerii de investigații și paza obiectivelor, examinează toate locațiile pentru a asigura securitatea cetățenilor.

Angajații lucrează inclusiv la identificarea persoanei care ne-a prezentat informația. Primele investigații efectuate nu indică existența unui pericol iminent pentru cetățeni”, se arată într-un mesaj al IGP.

Știre inițială: Poliția a fost anunțată despre minarea tuturor centrelor comerciale din capitală, susțin sursele Deschide.MD. Totuși, la moment angajații IGP nu au întreprins careva măsuri, verificând informația.

Mai exact, susțin sursele, persoane necunoscute au expediat o scrisoare electronică în care au anunțat despre faptul că toate centrele comerciale din Chișinău sunt minate. Necunoscuții au solicitat 5 milioane de hrivne pentru a nu activa explozibilele.

Contactată de reporterii Deschide.MD, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, a confirmat faptul că o astfel de informație a parvenit în adresa IGP, însă nu ne poate oferi mai multe detalii.