Ex-deputatul român, fugarul Cristian Rizea, a rămas fără azil politic și cetățenia R.Moldova. O decizie definitivă în acest sens a fost luată cu puțin timp în urmă de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău, susțin sursele Deschide.MD.

Amintim că, la 3 noiembrie 2020, fostul președinte al R.Moldova, Igor Dodon i-a anulat cetățenia moldovenească lui Rizea. În aceeași zi Poliția a anunțat că acesta a fost reținut și audiat. Pe 4 noiembrie Ministerul român al Justiției anunța că a trimis o cerere autorităților din Republica Moldova având ca obiect extrădarea fostului deputat Cristian Rizea. Pe 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest pe numele fostului deputat PSD Cristian Rizea.

 

Pe 9 decembrie, procurorii au stabilit că ex-deputatul român, Cristian Rizea, a obținut cetățenia R.Moldova contrar legii. Pe 11 decembrie, mandatul de arest pe numele ex-deputatului român Cristian Rizea a fost prelungit cu 30 zile. Pe 31 martie 2021 Pocuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a fostului deputat român Cristian Rizea, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017.

VEZI ȘI: EXCLUSIV (VIDEO ) // Primele declarații ale lui Rizea în drum spre Penitenciarul 13 din Chișinău: Nu mă vor extrada. Am cerut azil politic!

Ulterior, la începutul lunii febriarie acesta a fost eliberat din motivul că a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extradată.