Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău este pregătită să facă față unui eventual nou val de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei că „spațiile medicale din municipiu sunt pregătite și securizate să facă față unui eventual nou val de COVID-19”.

Potrivit lui Gâlcă, relaxarea situației pandemice permite efectuarea unei evaluări comune, a municipalității Chișinău și Ministerului Sănătății, a nevoilor pentru un eventual nou val pandemic.

”Reducerea numărului de infecții cu coronavirus ne oferă posibilitatea de a ne consolida în fața unui eventual nou val de coronavirus. Am propus Ministerului Sănătății o evaluare comună a necesităților”, a spus el.

Sursa citată a menționat că municipiul Chișinău rămâne în cod galben de alertă în sănătate, în instituțiile spitalicești municipale sunt internați 265 de pacienți, dintre care 30 în stare foarte gravă."În tratament la domiciliu cu forme ușoare de coronavirus se află 860 de pacienți", a specificat oficialul.

De la începutul pandemiei, peste 137 de mii de chișinăuieni s-au infectat cu COVID-19, dintre aceștia 2 773 au pierdut lupta cu boala.