Un bărbat a fost reținut, după ce l-a incendiat pe tatăl fostei sale concubine. Cadavrul carbonziat al victimei a fost găsit weekendul trecut în casa sa din localitatea Costantinovca, din raionul Edineț, iar făptașul a fost reținut în această dimineață de către ofițerii INI.

Potrivit surselor Deschide.MD, apropiate anchetei, cazul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, când bărbatul de 34 de ani, originar din Șirăuți, Briceni, a venit în ospeție la tatăl concubinei sale.

Acesta ar fi profitat de ocazie că bărbatul era în stare de ebrietate, a luat dintr-o debăra un recipient cu lichid inflamabil, ulterior l-a stropit pe bărbatul de 66 de ani și l-a incendiat, după care a urcat pe bicicletă și fugit într-o direcție necunoscută.

Din cauza arsurilor, victima a murit până la venirea ambulanței.

Aceleași surse au ținut să menționeze că timp de aproape zile făptașul s-ar fi ascuns într-o pădure din proximitatea localității Constantinovca fiind căutat de către omaneii legii. În această dimineață oamenii legii au reușit să-l rețină pe tip ulterior a fost escortat la IP Edineț unde a fost audiat.

Dânsul și-ar fi recunoscut vina și ar fi declarat polițilștilor că a recurs la acest gest disperat pentru ca să se răzbune pe fosta sa concubină pentru că l-a părăsit.

Oamenii legii au pornit un dosar penal pentru omor, iar individul riscă ani grei de pușcărie.