UPDATE // 16:18 // Direcția de Poliția a mun. Chișinău informează că, în urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă la Centrul Comercial de pe str. Arborilor nu s-a adeverit. Polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile. Ofițerii sectiei investigație și urmărire penală a IP Centru au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea minciunoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O persoană necunoscută ar fi șantajat conducerea centrului comercial Shoping MallDova că dacă nu i se va transfera câteva mii de lei pe un cont bancar, va detona un obiect explozibil în incinta mall-ului, susțin sursele Deschide.MD.

Potrivit surselor Deschdie.MD, o persoană care a sunat la 112, în jurul orei 12:52, și s-a prezentat drept directorul comercial al MallDova, a comunicat că pe adresa de mail a centrului comercial a parvenit un mesaj prin care se comunică că clădirea ar fi minată.

Autorii mesajului ar fi indicat un cont bancar pe care să fie transferați 10 mii de lei, în caz contrar au la dispoziție trei ore ca să evacueze toți oamenii din clădire.

La fața locului au intervenit toate serviciile specializate.