Deputatul PSRM din cadrul Adunării Populare din Găgăuzia, Stepan Sarioglo, este percheziționat în legătură cu un dosar penal pornit de procurorii din UTA Găgăuzia. În aceste clipe, ofițerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) și procurorii percheziționează domiciliul alesului regional, susțin sursele Deschide.MD. Sarioglo este suspectat de corupere pasivă și trafic de influență.

Sursele Deschide.MD susțin că inițial dosarul a fost pornit în baza articolului 2171 din Codul Penal „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. În baza acestui articol este cercetată penal și o altă persoană, care ar fi complicele lui Sarioglo. Persoana respectivă este bănuită că ar fi eliberat mai multe rețete medicale și alte adeverințe contra unor sume de bani pentru persoane consumatoare de droguri.

Este de menționat că Sarioglo activează în calitate de felcer-narcolog în cadrul Spitalului raional din Comrat. În urma alegerilor din septembrie 2021, acesta a ajuns deputat în APG, fiind membru al fracțiunii PSRM.