Circulația trenului Chișinău-București se reia de mâine, 12 decembrie. Până pe 31 decembrie, trenul Chișinău-București va circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, la ora 17.20, iar din București în zilele de luni și vineri, la ora 19.20. Începând cu 2 ianuarie, trenul va circula de trei ori pe săptămână. De la Chișinău: marți, joi și duminică, iar din București: luni, miercuri și vineri.

Costul călătoriei a rămas același: tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, prețul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 de lei, în vagon capitonat 670 de lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40% din costul călătoriei. 

Coincidență sau nu, în ajunul reluării circulației trenului Chișinău-București, Zdob și Zdub și Frații Advahov au lansat piesa „Trenulețul”, o combinație de muzică rock și folclor. Scenariul clipului prezintă călătoria mai multor persoane spre București, însoțite de muzica orchestrei fraților Advahov. De ieri până astăzi piesa a adunat aproape 90 de mii de vizualizări și o sumedenie de comentarii de apreciere și susținere.

Piesa mai transmite și niște mesaje subtile, dacă e ascultată atent, despre faptul că România și R. Moldova sunt o singură țară, iar mergând de la Chișinău la București, mergi, de fapt, de acasă - acasă. „Când ajunge trenun-n gară / Parcă n-a ieșit din țară / Parcă a mers fără să iasă / De acasă, până acasă”, este una din strofele piese. 

Vă dorim audiție plăcută și drum ușor, dacă vă planificați cumva o călătorie la București!