Guvernul Republicii Moldova va organiza în acest an Târgul de Crăciun. Acesta va fi amplasat în Scuarul Palatului Naţional din capitală şi va fi inaugurat pe 24 decembrie, potrivit prim-ministrului Natalia Gavriliţa, care a susţinut o conferinţă de presă după şedinţa de astăzi a Executivului, transmite MOLDPRES.

„Târgul de Crăciun din acest an va fi amplasat în aşa fel încât să nu limiteze circulaţia pe nici o stradă. Am ales un spaţiu în aşa mod ca să nu fie periclitată circulaţia din centrul capitalei, care este încărcată, mai ales în timpul sărbătorilor”, a relevat Natalia Gavriliţa. Premierul a precizat că acesta va fi un Târg în care vor avea prioritate produsele autohtone şi întreprinderile din ţară.

De asemenea, Natalia Gavriliţa a spus că evenimentul va fi organizat în toate regiunile ţării, cu amplasare în zece oraşe, având şi componenta cultural-artistică.

„La Târgul de Crăciun din acest an ne vom concentra în special pe categoriile sociale defavorizate, pe promovarea meşterilor populari, oferind posibilităţi de promovare a meşteşugăritului autohton şi antreprenoriatului local”, a precizat şefa Cabinetului de miniştri.

Activitățile dedicate sărbătorilor de iarnă se vordesfășura în perioada 24 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022.

Guvernul va aloca mijloace financiare în sumă de până la 8,5 milioane lei pentru contractarea serviciilor și/sau a lucrărilor necesare pentru desfășurarea activităților dedicate sărbătorilor de iarnă și de promovare a produselor autohtone și a potențialului turistic al Republicii Moldova.

Primul Târg de Crăciun în stil european, organizat de Guvernul Republicii Moldova, a fost inaugurat la Chişinău, în decembrie 2017.