Consiliul Județean Iași a transmis o scrisoare de susținere Președintelui Parlamentului European, David Maria Sassoli, pentru extensia inițiativei #DiscoverEU, cu scopul de a acorda bilete de călătorie subvenționate de UE pentru 10.000 de tineri din județul Iași, Republica Moldova și regiunea Odessa, interesați să călătorească pe ruta feroviară Iași-Chișinău-Odessa, devenind astfel Ambasadori #DiscoverEU.

„Tinerii sunt astăzi cei mai buni promotori. Știu cum să își facă auzită vocea, cum să își facă experiențele cunoscute, iar implicarea lor va genera notorietate pentru sectorul turistic, va crește interesul și a altor categorii de turiști față de obiectivele din regiunea noastră”, transmite un comunicat al Consiliului Județean Iași.
Inițiativa, denumită UA-RM#DiscoverEU, aparține grupului de lucru format din IDEP Moldova, Căile Ferate Moldova și Asociația Patronală a Industriei Turismului din RM - APIT, cu susținerea a peste 70 de organizații și instituții din România, Republica Moldova și Ucraina.
 
Reprezentanții Consiliului Județean Iași vor participa joi, 9 decembrie, la o nouă dezbatere online privind propunerea extensiei inițiativei #DiscoverEU.
 
Cursa regulată Iaşi – Chişinău – Odesa va fi lansată în data de 12 decembrie.