Avocatul Poporului Natalia Moloșag anunță despre faptul că astăzi, 02 decembrie 2021 a depus cerere de demisie în Parlamentul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut pe pagina Oficiului Avocatului Poporului. În cerere Moloșag precizează că își depune demisia în legătură cu informațiile apărute în spațiul public și pentru a nu aduce denigrare imaginii instituției

Amintim că, în spațiul public au apărut informații că avocatul poporului ar apela în exercitarea funcției la serviciile unei persoane condamnate anterior pentru acțiuni ilegale. Într-o conferință de presă, susținută miercuri, Natalia Moloșag a declarat că Dumitru Godorog, pe care l-a reprezentat în perioada în care activa în calitate de avocat, a fost convocat la Oficiul Avocatului Poporului în baza unui contract de prestări servicii pe bază de voluntariat, încheiat pentru perioada octombrie-decembrie 2021. Acesta avea sarcini de șofer, dar și pază de corp. Ombudsmanul susține că Godorog nu a s-a implicat în exercitarea mandatului de avocat al poporului și nici nu a avut acces la date cu caracter personal, cum s-ar sugera.

Detalii: Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, gata să-și depună demisia. În ce condiții

Societatea civilă și politicienii au declarat îngrijorătoare situația descrisă de unele surse media privind încălcările admise de către avocata poporului. Unii dintre ei au declarat că structurile competente trebuie să investigheze circumstanțele apărute în presă. Și după explicațiile prezentate de ombudsman, aceștia au menționat faptul că Natalia Moloșag trebuie să-și prezinte demisia.

Detalii: Deputații PAS așteaptă demisia Avocatului Poporului, Natalia Moloșag