Avocatul Poporului, Natalia Moldoșag, anunță că este gata să demisioneze din funcție, după scandalul cu proxenetul din echipa sa. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Aceasta ar putea demisiona, însă doar după ce vor fi inițiate controale la Oficiul Avocatului Poporului și informarea organelor de drept, așa cum, potrivit ei, în cadrul Oficiului ar fi fost depistate ilegalități. Dacă organele de drept vor stabili că Moloșag a afectat cumva activitatea instituției, ea va demisiona. 

Moloșag a confirmat că l-a apărat în instanța de judecată pe Dumitru Godorog, condamnat pentru proxenetism, și a fost responsabilă de reintegrarea lui în societate. 

Totodată, Moloșag a justificat prezența proxenetului în echipa sa prin faptul că a avut nevoie de ajutor pentru munci auxiliare și l-a contractat, pentru a presta servicii de voluntariat. Avocatul Poporului susține că Godorog nu a avut competențe decizionale, el a fost implicat ca personal tehnic, asigurându-i deplasarea, dar și securitatea.

„Demisia mea nu va ține de informațiile apărute în spațiul public precum că aș fi admis o încălcare de mandat în calitate de Avocat al Poporului, ci exclusiv pentru nu a afecta credibilitate instituției pe plan intern și extern”, a adăugat Natalia Moloșag.

VEZI ȘI: DOC // Societatea civilă din R. Moldova cere Avocatei Poporului să își dea demisia după scandalul cu proxenetul din echipa sa