Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI anunță despre rezultatele obținute în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate în privința ex-directorului SA „Moldtelecom” și fostului viceministru al Economiei, Vitalie Iurcu, care este vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită.

Potrivit unui comunicat al MAI, în rezultatul celor 7 percheziții efectuate la data de 26 noiembrie curent, de către ofițerii SPIA  de comun cu Procuratura Anticorupție (PA), au fost depistate și ridicate 10 telefoane mobile, peste 50 de suporturi optice, înscrisuri de ciornă și mai multe documente, inclusiv mai multe obiecte de valoare, care s-a constat că prezintă importanță probatorie pentru cauza penală.

În continuare se întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat. 

Citiți și: UPDATE // Două persoane reținute, în dosarul de îmbogățire ilicită a fostului viceministru al Economiei și ex-director „Moldtelecom”

Vitalie Iurcu a deținut funcția de viceministru Economiei și secretar de stat al Ministerului Economiei în perioada 2015-2019. Anterior, timp de șase ani, acesta a deținut funcția de director general al SA „Moldtelecom”. La fel, Iurcu a activat în funcții de conducere în cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Iurcu a fost considerat ca fiind unul dintre cei mai bogați funcționari din cadrul Guvernului Filip. Potrivit Mold-Street, doar în 2018 a încasat din salarii și indemnizații circa 1,5 milioane de lei, iar familia sa din vânzarea de locuințe a obținut venituri de circa 10 milioane lei.