Cel mai mare proiect destinat copiilor, intitulat „Câte un teren de joacă în fiecare sat”, a fost implementat cu succes de echipa Partidului „ȘOR” din Orhei. Astfel, în toate cele 74 de sate și comune, din raionul Orhei, au fost amenajate spații de joacă pentru cei mici. Acest proiect amplu s-a încheiat odată cu inaugurarea terenului din satul Curchi, comuna Vatici, precum și cele din localitățile Podgoreni și Slobozia-Hodorogea.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că, în cadrul ultimei  etape a proiectului privind construirea terenurilor de joacă, au fost incluse 54 de terenuri. Acesta este al doilea proiect amplu, implementat de echipa lui Ilan Șor, după cel privind iluminarea tuturor localităților din raion. 

„Mă bucur că ne-a reușit să construim terenuri de joacă în toate satele și comunele din raionul Orhei. Ne bucură și reacțiile copiilor. Întrucât acest proiect a ajuns la final, pe viitor, vom examina celelalte priorități ale localităților și ne vom strădui să rezolvăm și alte probleme legate de infrastructură și nu doar. Îi mulțumesc lui Ilan Șor pentru susținerea necondiționată, implicarea și sprijinirea proiectelor din raionul Orhei”, a menționat Dinu Țurcanu. 

La evenimentul de inaugurare a spațiului de joacă de la Curchi a participat și deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care a afirmat că terenurile de joacă pentru copii reprezintă o copie mică a „Orheiland”, cel mai mare parc de distracții din țară.

„Punem încă o bifă unui mare angajament asumat în fața oamenilor. Regretăm faptul că vremea și situația legată de pandemia de coronavirus nu ne-au permis să facem o inaugurare cum se cuvine, cu participarea a cât mai mulți copii. Cu toate acestea, știm că cei mici sunt bucuroși că au un spațiu de joacă numai al lor. Vrem ca toți copiii să petreacă timp liber de calitate, alături de părinți și bunici. Noi vom continuă să creăm condiții bune pentru copiii noștri, care sunt viitorul țării. Vom investi și în proiecte de modernizare a grădinițelor și școlilor”, a menționat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. 

Și președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la inițiativa căruia a fost lansat proiectul de construire a terenurilor de joacă, a declarat că atât el, cât și echipa sa vor continua să investească în confortul și bunăstarea copiilor. 

„Știm cu toții că mulți copii, mai ales din sate, pur și simplu nu au unde să-și petreacă timpul liber. Terenurile de joacă îi bucură nu doar pe copii, ci și pe părinți, care sunt liniștiți când știu că cei mici se pot distra în siguranță. Am spus și repet, investițiile în confortul și bunăstarea copiilor este una din prioritățile mele și ale echipei mele. Iată de ce eu, împreună cu echipa mea, vom face tot ce ne stă în putință să continuăm aceste proiectele importante”, a dat asigurări Ilan Șor.

Ultima etapă a proiectului „Câte un teren de joacă în fiecare sat” a costat bugetul raional aproximativ cinci milioane de lei.