Au apărut noi detalii despre operațiunea de amploare care a fost desfășurată ieri de către angajații Inspectoratului Național de Investigați și mascații BPDS „Fulger”. Potrivit surselor Deschide.MD acțiunile au avut loc într-un dosar penal ce viza o schemă de escrocherie pusă la cale de către mai mulți deținuți, prin intermediul unor persoane aflate la libertate.

Sursele Deschide.MD apropiate anchetei ne-au comunicat că în urma perchezițiilor în mai multe penitenciare și localități ale țării, cu implicarea a  peste 530 de polițiști, au fost reținute aproximativ 20 de persoane.

Totodată, oamenii legii ar fi înaintat învinuiri în acest dosar pe numele altor cel puțin 10 indivizi aflați în instituțiile de detenție.

Aceștia ar fi plasat pe site-uri specializate anunțuri despre faptul că vând automobile, însă după ce primeau prima parte de bani din suma totală, dispăreau fără urmă. 

Astfel, prin intermediul acestei scheme, cei vizați au adunat mii de euro de la aproximativ 20 de victime.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că astăzi, la ora 11:30, vor organiza un briefing de presă cu privire la rezultatele perchezițiilor efectuate ieri, în mai multe Penitenciare și localități din țară.