Mitropolia Republicii Moldova susține că preotul unei mănăstiri din Chișinău condamnat la 16 ani de pușcărie pentru abuzul sexual comis timp de trei ani asupra fiicei concubinei sale nu figurează în evidența niciunei unități bisericești.

„Persoana condamnată la 16 ani închisoare pentru abuz sexual nu este cleric al Mitropoliei Moldovei.

În urma verificărilor, aducem la cunoștința opiniei publice că persoana condamnată nu figurează în evidența niciunei unități bisericești (parohie sau mănăstire) din cuprinsul eparhiilor Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove.

Regretăm profund acest caz trist ce a bulversat opinia publică și a generat confuzie în rândurile cetățenilor. Totodată, asigurăm că victima va primi din partea Bisericii toată grija pastorală de care are nevoie”, este menționat în comunicatul Mitropoliei. 

Amintim că PCCOCS a declarat printr-un comunicat de presă că preotul unei mănăstiri din municipiul Chișinău a fost trimis pe banca acuzațiilor, suspectat că a abuzat-o sexual, timp de trei ani, pe fiica femeii cu care era în relații de concubinaj. La solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat la 16 ani de închisoare, cu dispunerea achitării sumei de 100 de mii lei, în calitate de prejudiciu moral, parte a acțiunii civile înaintate de victimă.