Administrația Prezidențială anunță că Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu părinții deținutei Nataliei Ursachi și cu avocatul acesteia. La întâlnire au mai fost prezenți Ion Guzun, președintele Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate, și Lilia Tonu, șefa Direcției juridice din cadrul Președinției.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Președinției, Sorina Ștefârță, discuția a vizat cererea de grațiere a Nataliei Ursachi, implicit hotărârea Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate referitoare la acest caz.

În următoarele zile, doamna Maia Sandu va discuta cu membrii Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate pentru a examina suplimentar subiectul”, a precizat ea.

Amintim că Natalia Ursachi, mamă a cinci copii, a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru că nu a putut achita un credit. Săptămâna trecută, Comisia pentru problemele grațierii persoanelor condamnate, pe lângă Președinția Republicii Moldova, a considerat inoportună recomandarea președintelui de a o grația pe Natalia Ursachi, mamă a cinci copii, condamnată pentru escrocherie. Asta, pentru că dosarul depus în sensul grațierii nu întrunește condițiile prevăzute de lege.

Detalii: Președintele Comisiei pentru grațiere explică de ce nu a putut fi grațiată Natalia Ursachi