UPDATE / 17:10 / Ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, a fost transportat la spital. În timpul perchezițiilor care se desfășoară în aceste momente la domiciliul magistratului, acesta s-a simțit rău și a cerut ajutorul medicilor. Perchezițiile continuă în prezența soției judecătorului.

UPDATE // 10:48 // Procuratura Anticorupție confirmă descinderile efectuate ofițerii Serviciului de Informații și Securitate la Curtea de Apel Bălți.

„Magistratul este cercetat pentru îmbogățire ilicită, infracțiune prevăzută de art. 330/2 alin. (2) Cod penal. Astfel, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii SIS au constatat existența bănuielii rezonabile că, începînd cu anul 2014 și pînă în prezent, magistratul a deținut și folosit prin intermediul persoanelor terțe bunuri care nu au fost incluse în declarația de avere și interese personale și care depășesc substanțial valoarea mijloacelor dobândite oficial pe parcursul exercitării funcției de judecător. Aceste bunuri includ: 3 automobile luxoase, o casă de locuit, precum și alte imobile”, se arată într-un comunicat al PA.

UPDATE // 10:37 // Sursele Deschide.MD susțin că în urma perchezițiilor SIS la Bălți au fost reținute pentru 72 de ore două persoane, una dintre care ar fi Alexandru Gheorghieș, ex-președintele Curții de Apel Bălți.

Totodată, este de menționat că la această oră se desfășoară percheziții și în birourile altor angajați ai Curții de Apel Bălți care sunt suspectați că ar fi complici în dosarul lui Gheorghieș. Acțiunile de urmărire penală vor continua și la domiciliile celor vizați.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Mascații de la Serviciul de Informații și Securitate au descins cu percheziții la Curtea de Apel Bălți. Potrivit surselor Deschide.MD, perchezițiile au loc în contextul solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind acceptul Consiliului Superior al Magistraturii de a efectua percheziționarea a doi judecători.

 

 

Sursa citată a adăugat că magistratul percheziționat ar fi Alexandru Gheorghieș, ex-președintele Curții de Apel Bălți. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită.

La fel, perchezițiile au loc și la alți colaboratori ai instanței pe care erau înscrise bunurile judecătorului.

Citiți și: (UPDATE) CSM a permis percheziționarea a unui judecător. Cea de-a doua solicitare, amânată pentru altă ședință