UPDATE // Poliția de Frontieră anunță că cele șapte persoane s-au ales cu amenzi contravenționale pentru încălcarea regimului punctelor de trecere a frontierei. La audieri au declarat că nu și-au dat seama că deja sunt pe teritoriul Moldovei. Totodată, au refuzat suportul consular deoarece au recunoscut că încălcase legislația Republicii Moldova și pentru care își asumă responsabilitatea.

Cei vizați au avut posibilitatea să urmărească meciul de fotbal Moldova-Scoția la sediul IGPF.

Știrea inițială 

Poliția de Frontieră susține că a depistat microbuzul și identificat șapte persoane, care prin eludarea controlului trecerii frontierei de stat au ajuns în Republica Moldova. Sunt cinci cetățeni ai Marii Britanii, un cetățean al SUA și șoferul, cetățean român.

Instituția de resort mai precizează că în cadrul măsurilor de cercetare și căutare, la Chișinău a fost stabilit hotelul unde s-au oprit persoanele, dar și alte locuri publice unde acestea s-au deplasat. Ulterior, microbuzul a fost identificat și oprit în trafic.

„Acum, mijlocul de transport și grupul de persoane se află la sediul IGPF pentru cercetările de rigoare. În dependență de circumstanțe și declarații se va stabili încadrarea juridică a faptei. Amintim că astăzi, în jurul orei 01:40, conducătorul unui microbuz a trecut prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe direcția dedicată transportului marfar, fără a stopa la linia de control. Acesta a intrat în Republica Moldova nefiind autorizată trecerea frontierei de stat. Totodată, conducerea Poliției de Frontieră a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea elucidării celor întâmplate”, precizează reprezentanții poliției de frontieră. 

Amintim că un microbuz cu suporteri din Scoția a intrat pe teritoriul R.Moldova fără a fi verificați de polițiștii de frontieră. Cazul a avut loc aseară, la punctul de trecere a frontierei „Leușeni”.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a venit cu o reacție la incidentul din seara zilei de joi, 11 noiembrie, când un microbuz cu suporteri din Scoția a intrat pe teritoriul R.Moldova fără a fi verificați de polițiștii de frontieră.

Aventurile scoțienilor în R.Moldova. Un grup de microbiști a trecut nestingherit prin PTF Leușeni. Poliția de Frontieră, în alertă

Reacția Poliției de Frontieră la incidentul cu microbiștii scoțieni care au trecut nestingherit prin PTF Leușeni