Ministerul Sănătății vine cu noi precizări privind numirea dnei Valentina Buliga în calitate de șef al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților, subdiviziune a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

În urma unor investigații, Ministerul a stabilit că angajarea Valentinei Buliga în funcția respectivă a fost realizată cu încălcări ale legislației în vigoare. Mai exact, nu a fost organizat un concurs public așa cum prevede Ordinul nr. 139 din 15.10.2015 al Ministerului Sănătății cu referire la aprobarea Regulamentului privind angajarea prin concurs al personalului medical din sistemul sănătății, publicat în Monitorul Oficial 297-300 din 30.10.2015.
 
În acest context, conducerea Ministerului Sănătății a solicitat directorului CNAMUP, Boris Golovin, să anuleze ordinul de angajare a Valentinei Buliga în contextul încălcărilor prezentate. În rezultat, ordinul respectiv a fost anulat și a fost anunțat un concurs public pentru ocuparea funcției vacante de șef al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților. Mai multe detalii despre participarea în cadrul concursului respectiv sunt prezentate pe pagina web oficială a CNAMUP.
 
Amintim că, ieri Valentina Buliga a fost numită șefă la o subdiviziune a CNAMUP. S-a vehiculat că un ordin în acest sens a fost semnat de Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, însă ministerul a venit cu precizarea că numirea a fost făcută de către șeful CNAMUP Boris Glovin.

Detalii: Democrata Valentina Buliga a fost numită șefă la o subdiviziune a CNAMUP de Boris Golovin. Reacția Ministerului Sănătății și a PAS

În context, deputatul PAS, președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, a declarat că „anumiți actori nu scapă ocazia să isterizeze opinia publică și să atace Ministerul Sănătății care nu are nici o treabă cu această numire”.