Redacția Deschide.MD a intrat în posesia imaginilor video de la incidentul cu implicarea Ambasadorului Ungariei, Sándor Szabó, care s-a produs sâmbăta, 6 noiembrie, pe strada Armenească, la întrarea în Î.M. „Piața Centrală”.

Potrivit secvențelor video, anume diplomatul maghiar ar fi fost cel care a încălcat prevederile legislației și a refuzat să se supună cerințelor agenților INSP.

Amintim că Deschide.MD a scris zilele trecute despre faptul că un reprezentat al Ambasadei Ungariei în R.Moldova ar fi accidentat cu mașina un agent de patrulare al INSP, după ce polițistul i-ar fi făcut observație că s-a parcat neregulamentar pe strada Armenească, la intrarea în Piața Centrală, și blocase autobuzul Centrului Mobil de Vaccinare antiCOVID-19.

Detalii: FOTO // Un polițist ar fi fost accidentat de o mașină a Ambasadei Ungariei, la Piața Centrală

Ulterior, Ambasada Ungariei în R.Moldova a venit cu precizări în legătura cu incidentul dat. Potrivit reprezentanților Ambasadei, la volanul automobilului cu plăcuțele de înmatriculare CD 119 AA se afla chiar ambasadorul Ungariei, Sándor Szabó.

Misiunea diplomatică susține că anume angajații Poliției sunt cei care au încălcat legislația, demonstrând un comportament agresiv și nerespectând prevederile convențiilor internaționale. La fel, Ambasaba Ungariei precizează că anume polițiștii ar fi fost cei care au atacat automobilul ambasadorului.

Detalii: Reacția Ambasadei Ungariei la incidentul cu mașina diplomatică: La volan se afla Ambasadorul. Polițiștii au avut un comportament agresiv