Ambasada Ungariei în R.Moldova vine cu precizări în legătura cu incidentul care s-a produs sâmbăta, 6 noiembrie, pe strada Armenească, la întrarea în Î.M. „Piața Centrală”, în care a fost implicat un automobil al misiunii diplomatice. Potrivit reprezentanților Ambasadei, la volanul automobilului cu plăcuțele de înmatriculare CD 119 AA se afla chiar ambasadorul Ungariei, Sándor Szabó.

Misiunea diplomatică susține că anume angajații Poliției sunt cei care au încălcat legislația, demonstrând un comportament agresiv și nerespectând prevederile convențiilor internaționale.

La fel, Ambasaba Ungariei precizează că anume polițiștii ar fi fost cei care au atacat automobilul ambasadorului.

Vă prezentăm mai jos declarația Ambasadorului Sándor Szabó, expediată redacției Deschide.MD,  în legătura cu incidentul din 6 noiembrie.

Știrea publicată la data de 6 noiembrie anul curent pe site-ul Deschide.MD nu corespunde adevărului, luând în vedere că acolo, de-facto, lucrurile s-au desfășurat altfel. Ambasadorul Ungariei nu a comis nicio infracțiune la locul faptei, în timpul menționat, nu a provocat accident, nu a periclitat sănătatea sau integritatea corporală a niciunei dintre persoanele prezente și nu a împiedicat pe nimeni în libera mișcare sau deplasare.

Contrar declarațiilor anterioare, angajații Ministerului de Interne au avut un comportament agresiv, nu au respectat prevederile convențiilor internaționale, creând obstacol deplasării libere a ambasadorului, după care au și lovit mașina oficială a Ambasadei cu diferite obiecte.

Ambasada Ungariei la Chisinau a solicitat oficial la organele în cauză examinarea obiectivă a evenimentelor menționate mai sus”, se arată într-un mesaj expediat.

Amintim că Deschide.MD a scris zilele trecute despre faptul că un reprezentat al Ambasadei Ungariei în R.Moldova ar fi accidentat cu mașina un agent de patrulare al INSP, după ce polițistul i-ar fi făcut observație că s-a parcat neregulamentar pe strada Armenească, la intrarea în Piața Centrală, și blocase autobuzul Centrului Mobil de Vaccinare antiCOVID-19.

Detalii: FOTO // Un polițist ar fi fost accidentat de o mașină a Ambasadei Ungariei, la Piața Centrală