Zeci de angajați ai Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „FULGER” din cadrul IGP al MAI au expediat o petiție colectivă pe adresa electronică a mai multor redacții prin care acuză că sunt presați psihologic, își manifestă susținerea față de fostul șef Cazimir Trocin, dar și amenință cu plecări în masă.

„Prin această scrisoare suntem nevoiți să rupem tăcerea, în contextul în care angjații BPDS „Fulger” se simt presați și puși în situația de a se confrunta cu serioase probleme în activitate. Din start rugăm să nu fie politizată această scrisoare și să fie tratată ca o doleanță de apelare la ajutor a simplilor angajați. Este prima dată când am decis să ieșim cu un astfel de mesaj, doar pentru că climatul psihologic pentru noi contează extrem de mult, de starea noastră psiho-emoțională depinde activitatea fiecăruia dintre noi. Aproape doi ani am muncit calm, ca acum să fim dezbinați și să nu ne putem organiza activitatea”, se menționează în scrisoare.

Petiționarii scriu și despre faptul că pe numele comandantului Cazimir Trocin, dar și a altor angajați au fost fabricate mai multe anchete de serviciu, care au avut drept scop înlăturarea lui cu orice preț de la conducerea instituției.

„În cazul în care lucrurile nu se vor normaliza, vă asigurăm că vor urma concedieri masive din nedorința de a activa cu un conducător care nu își merită funcția sau cum personal au transmis unii care râvnesc la această funcție „cine nu va pleca, am să-l duc eu”,scrie angjații BPDS Fulger.

În aceeași scrisoare acești solicită să nu fie admis abuzul de putere din partea DIE a IGP și SPIA al MAI, dar și să fie vizitați de către reprezentanții puterii de stat, printre care deputatul Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică

„Solicităm întreprinderea tuturor măsurilor conform prevederilor legislației în vigoare în vederea neadmiterii abuzului de putere și abuzului de serviciu din partea conducerei Direcției Inspectare Efectiv a IGP și Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a MAI, care impun angajați BDS Fulger să depună declarații dictate de aceștia. Cerem stoparea intimidărilor față de angajați prin demararea unor anchete de serviciu fără temei clar. Cerem efectuarea vizitelor la care să participe reprezentanții puterii de stat, printre care și Președintele Comisiei Securitatea Națională a Parlamentului, care ar putea avea discuții colective și private cu angajații instituției pentru clarificarea situației de facto”, se mai menționează în scrisoare.

Petiția este semnată de către aproximativ 50 de persoane care susțin că sunt angajați ai BPDS Fulger.

Amintim că la începutul lunii Octombrie, șeful secției nr. 3 a Direcției investigații criminalitate organizată din cadrul INI, fost şef al Penitenciarului nr. 16 „Pruncul”, mun. Chişinău, Ion Bucliș a fost detașat să asigure interimatul funcției de comandant al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”.